Oficialul nu a comentat articolul apărut în publicaţia ‘Napi Gazdaság’ în care se arată că astăzi conducerea Raiffeisen ar putea adopta o decizie privind vânzarea subsidiarei din Ungaria. Krenn-Ditz nu a precizat numele băncilor interesate de această filială.
‘Banca a primit oferte pentru subsidiarele sale din Ucraina şi Ungaria, acestea sunt în prezent analizate, dar nu pot spune mai mult’, a afirmat purtătorul de cuvânt al grupului bancar austriac.
Publicaţia ‘Magyar Hírlap’ anunţa luni că subsidiara din Ungaria a Raiffeisen International Bank ar putea fi preluată de banca ungară Szechenyi Bank, la care statul ungar a preluat în vara anului trecut un pachet de 49%.
Fără a cita sursa informaţiilor sale, Magyar Hírlap susţine că Szechenyi Bank a făcut o ofertă pentru divizia ungară a Raiffeisen, iar banca austriacă analizează posibilitatea vânzării acestei divizii.
Atât Raiffeisen cât şi Szechenyi Bank au refuzat să facă orice comentarii.
Băncile din Ungaria au pierdut peste un miliard de euro în urma unei decizii din 2011 a Guvernului de la Budapesta de a veni în sprijinul celor care au credite ipotecare în valută. Pe lista băncilor străine cu subsidiare în Ungaria se numără băncile austriece Raiffeisen şi Erste, băncile italiene Intesa Sanpaolo şi UniCredit, grupul belgian KBC, banca germană Bayern LB, Citi şi divizia bancară a General Electric.