În opinia lui Attila, atragerea unui număr cât mai mare de investiţii străine în economia românească va ajuta România să atingă potenţialul real de creştere economică şi în următorii ani. 

Potrivit unui comunicat al MFP remis vineri, de aproape două ori mai mulţi decât anul trecut, reprezentanţi ai companiilor cu capital românesc şi străin, ai instituţiilor financiare internaţionale, oficiali guvernamentali, brokeri, bancheri şi investitori privaţi au avut ocazia să discute la "Romanian Markets Day" despre perspectivele economice ale României, cadrul fiscal, viitoarele listări la bursa de valori a unor pachete de acţiuni deţinute de statul român, cât şi despre influenţele externe, posibile ameninţări asupra deficitului bugetar şi a resurselor financiare ale statului.  

Autorităţile precizează că eforturile susţinute din ultimii ani pe care România le-a făcut în parcursul dezvoltării economice şi de reformare a administraţiei publice au fost recunoscute şi de partea străină, poziţionându-ne astfel ca ţara cu cel mai accelerat ritm de creştere economică din Europa.  

"Dincolo de situaţia macroeconomică favorabilă de care ţara noastră se bucură, mai important este faptul că ne aflăm într-o perioadă de stabilitate şi oportunitate politică, ceea ce ne oferă un avantaj în plus faţă de competitorii noştri regionali. Avem toate premisele să ducem la bun sfârşit proiectele şi măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat în mandatul său, şi un alt aspect pe care vreau să-l luaţi în calcul este angajamentul ferm pe care România îl are faţă de apartenenţa şi rolul său în comunitatea europeană", a declarat Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra.  

În perioada 17 – 18 mai 2017 s-a desfăşurat, la Londra, cea de-a doua ediţie a evenimentului 'Romanian Markets Day', în vederea atragerii investitorilor străini interesaţi de ţara noastră şi de oportunităţile de business pe care climatul economic favorabil al României le poate oferi. Evenimentul a fost organizat de Berenberg şi IEBA Trust, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. 

Din delegaţia română au făcut parte Attila Gyorgy, secretar de stat în MFP, alături de Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

AGERPRES