Propunerea UDMR a fost înaintată premierului Mihai-Răzvan Ungureanu, cel care asigură şi interimatul la conducerea Ministerului Mediului.
Attila Korodi are 35 de ani, el s-a născut la 23 iunie 1977, în oraşul Miercurea Ciuc, unde a absolvit liceul Marton Aron şi apoi Universitatea Politehnică Bucureşti, specializarea Inginerie Economică în limba germană (1995 – 2001). În perioada 2001 – 2003 a urmat Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, obţinând diploma de Master în Management Strategic.
După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a ocupat fucnţia de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.
El va ocupa locul lăsat liber de Laszlo Borbely, care a demisionat joia trecută după ce  Direcţia Naţionale Anticorupţie a făcut anunţul privind solicitarea de declanşare a procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, pe care îl deţine ca interimar.