În ciuda îngrijorărilor despre încetinirea creşterii, a unei evaluări ridicate şi problemele pe care compania tinde să le aibă pe partea veniturilor din publicitatea pe mobile, investitorii instituţionali au manifestat o cerere de acţiuni cu mult peste cele disponibile în cadrul ofertei, a spus sursa în cauză pentru Reuters.
Analiştii spun că Facebook, care urmăreşte să strângă aproximativ 10,6 miliarde dolari prin vânzarea a 337 milioane acţiuni la un preţ cuprins între 28 dolari şi 35 dolari, ar putea creşte intervalul de preţ dacă cererea se dovedeşte a fi destul de sănătoasă.
Un investitor instituţional de calibru a plasat miercuri un ordin masiv de cumpărare şi a solicitat sindicatului de intermediere posibilitatea de a achiziţiona mai multe acţiuni, a declarat o a doua sursă pentru Reuters.
Facebook a refuzat să comenteze
Compania controlată de Mark Zuckerberg este aşteptată să intre la tranzacţionare pe 18 mai, după un IPO care face următoarele oferte ale altor companii din industria tehnologiei să pară nişte pitici.
Cu 900 milioane de utilizatori, Facebook concurează cu companii precum Google sau Yahoo pentru timpul petrecut pe internet de consumatori şi pentru veniturile din publicitatea online.
Dar pe termen lung, analiştii spun că Facebook are nevoie să găsească o cale prin care să câştige bani din creşterea numărului de utilizatori care au acces la reţeaua socială prin intermediul aparatelor mobile, cum ar fi smartphonurile.