Încă opt noi camere video prin care se va verifica valabilitatea rovinietei au fost puse în funcțiune de câteva zile. Anunțul a fost făcut, într-un comunicat de presă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Numărul punctelor fixe de verificare a rovinietei va crește, astfel, la 82. Scopul acestor camere video este de a-i surprinde (în vederea sancționării) pe șoferii care circulă cu mașina pe rețeaua de drumuri din țară fără a deține o vinietă valabilă.

Punctele de control care au fost puse în funcţiune la data de 03.07.2019, sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Bechet, Cenad, Giurgiu, Lunga, Nădlac II (Autostrada A1), Negru Vodă, Ostrov şi Porţile de Fier I.

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR.

Conducătorii auto au fost rugați să-și verifice înainte de a utiliza reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi valabilitatea rovinietei.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, CNAIR a pus la dispoziţia acestora, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).