Peste 1.200 de amenzi au fost date în primele zile de relaxare iar unii șoferi parcă au uitat de reguli și de respectarea vitezei legale. În Capitală, după două luni de izolare, în doar două zile de stare de alertă, polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 600 de mii de lei.

„Au fost reținute 175 de permise auto. Au fost reținute totodată 60 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni ale autoturismelor. În ultimele două zile au fost înregistrate 12 accidente rutiere”, a precizat Claudiu Costea, de la Poliția Rutieră.

În doar două zile, polițiștii de la rutieră au completat1.200 de procese-verbale pentru contravenții. Majoritatea sancțiunilor au fost date pentru șoferii prinși cu viteză peste limita legală, cei care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau pentru că au trecut pe culoarea roșie a semaforului.

„Și datorită unor frustrări, probabil, de foarte multe ori temperamentul și starea de spirit se regăsesc și ele în comportamentul lor în trafic. Un lucru rău este că se circulă în continuare cu viteză foarte mare. Viteza sau nerespectarea limitei de viteză este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere”, reamintește pilotul Sorin Ene, potrivit Digi24.