În toată țara, timp de trei zile, Poliţia Română a derulat, o acţiune rutieră, pentru depistarea celor încalcă normele de circulaţie. Șoferii s-au ales cu mii de amenzi. Poliţiştii au aplicat aproape 11.000 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat peste o sută de infracţiuni.

Începând de vineri, toate radarele au fost scoase pe şosele, pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală.

Pe toată durata activităţilor (în intervalul 28 – 30 iunie a.c.), poliţiştii au aplicat aproape 11.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză.

Totodată, au fost reţinute permisele de conducere a 1.027 a celor care au depășit limita legală de viteză. Polițiștii au constatat 135 de infracţiuni rutiere.

În acțiunea derulată de Poliţie, s-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale şi cinemometrele portabile model TruCAM. În plus, s-au utilizat şi aparatele etilotest, etilometru şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în ţara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 de accidente (cu 104 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut).