Ora de vară face ca această duminică să fie cea mai scurtă zi din an. Această schimbare va avea un impact major și în starea noastră generală, atât la nivel fizic, cât și mental.

Pentru că brusc vom fi obligați să dormim mai puțin cu o oră, dispoziția noastră va suferi moficări. Vom fi mai morocănoși și mai obosiți, ne atenționează medicii.

Schimbarea orei vine cu un risc sporit în special pentru cardiaci. Specialiștii îi avertizează pe cei care suferă de boli de inimă că trebuie să își monitorizeze tensiunea cu atenție în următoarea perioadă.

Vezi și Total neașteptat! Ce studii are la bază Sorina Pintea și ce avere a strâns. Detaliul șocant din viața ei

Nici cei care suferă de reumatism nu o vor duce prea bine, pentru că  schimbarea orei și de fluctuațiile de temperatură sunt greu de suportat pentru aceștia.

Din punct de vedere psihologic,  schimbarea orei are un impact important deoarece se produc schimbări asupra metabolismului şi chimiei creierului. Astfel, odată cu trecerea la ora de vara persoanele care suferă de depresie au nevoie de o atenţie deosebită.

Pentru ca schimbarea orei să nu aibă un impact negativ asupra noastră, medicii ne recomandă să mergem să dormim la o oră rezonabilă, să mâncăm legume de sezon și să facem sport.

Vezi și  EXCLUSIV! Cine se află cu adevărat în spatele imperiului DIGI – RCS & RDS! Povestea secretă a miliardarului fără chip. Detalii pe care nimeni nu le-a știut până acum. Dezvăluiri în premieră din partea unor apropiați