Au început raziile în toată țara. Poliția Română îi caută, timp de o săptămână, pe toate drumurile României, pe șoferii care încalcă regulie. Acțiunea face parte dintr-o operațiune mai mare de controale desfășurate pe toate tronsoanele de pe continentul european.

Este vorba despre Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa. În cadrul acestuia, polițiștii din toată Europa, inclusiv din România verifică activitățile de transport public de persoane și mărfuri. Acțiunea se numește TRUCK & BUS.

„În perioada 13 – 19 mai, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă”, se arată în comunicatul Poliției Române.

În timpul raziei se vor efectua controale asupra autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În această săptămână se desfășoară astfel de controale pe întreaga suprafața a statelor membre Uniunii Europene. Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), raziile se vor termina duminica aceasta.

„Intervalul de derulare a acțiunii este 13 mai, 2019 ora 01:00 – 19 mai, 2019 ora 01:00; controalele vor avea loc în următoarele ţări: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Franța, Finlanda, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, Estonia și Italia”, se arată în planul TISPOL.