Acum două nopţi un bloc a fost distrus de un incendiu, iar 54 de familii au fost afectate. Ilie Ioniţă, dezvoltatorul care a construit blocul incendiat, a mai ridicat două şi pe Şoseaua Sălaj. Iniţial a făcut unul, la doi metri de casa unor cunoştinţe. A scos locuinţele la vânzare, cu o medie de 35 de mii de euro bucata. Le-a dat pe toate. Majoritatea pe sistemul rate la dezvoltator. La câteva luni distanţă şi-a pedepsit toţi clienţii şi i-a condamnat să locuiască într-o bombă cu ceas: la doar o jumătate de metru distanţă de bloc, a construit un altul. Pare ireal, dar se întâmplă în Bucureşti, România. Din gangul format între cele două blocuri se văd balcoane de pe care poţi deschide lejer fereastrele blocului vecin.

Câteva apartamente sunt atât de apropiate de zidul casei cunoştinţelor sale, încât atunci când ies pe balcoane sau la ferestre văd doar zidul şi atât, conform Digi24.

În pofida confortului, a peisajului şi a pericolului, investitorul a găsit clienţi. Tot cu rate la dezvoltator i-a convins. Din pereţii exteriori ies însă cabluri electrice legate artizanal. O proprietară susţine că aceste cabluri sunt racordate la casa apropiaţilor lui Ilie Ioniţă. Şi că locatarii nu primesc facturi individuale, ci plătesc lunar curentul consumat laolaltă cu ratele: direct la dezvoltator. De teamă însă, femeia ne-a cerut să-i protejăm identitatea.

Problema nu-i singulară. Păcăleala dezvoltatorilor este la modă. Blocurile noi sunt înghesuite unul într-altul. În Popeşti Leordeni, multe drumuri aşteaptă asfaltul şi zeci de blocuri se oglindesc în bălţi. 


Te-ar putea interesa și: