Site-ul respectiv a fost semnalat de Edupedu.ro, de numele căruia se folosesc și cei care susțin că au acces la subiectele respective de la BAC și este găzduit pe o platformă de hosting gratuit.

„Facem apel la tineri și la părinții lor să nu se lase păcăliți de oferte de acest fel, indiferent din partea cui vin. Atenție, Edupedu.ro nu vinde nimic, noi suntem jurnaliști și scriem despre Educație, tot ce scriem și tot ce publicăm este conținut cu acces gratuit”, susțin ferm cei de la Edupedu, care au sesizat dealtfel Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică în acest caz.

Site-ul fals are două pagini, conține mesaje precum „Trece examenul cu nota 10!” și susține că „misiunea noastră este de a ajuta pe toată lumea să promoveze examenul de Bacalaureat” și „Garantăm nota maxim”. Aici este prezentată „oferta de subiecte” pentru matematică, limba română, chimie, geografie, biologie și istorie.

Sursă foto: Edupedu

A doua pagină conține un formular prin care se face „cererea” de subiecte și unde poți alege metoda de plată.

Sursă foto: Edupedu

Amintim că, subiectele reale se află la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, iar extragerea acestora se face în dimineața examenului, după care sunt trimise securizat către inspectoratele școlare, care mai apoi le distribuie în școli.