'Terorismul este organizat într-o asemenea manieră încât nu se expune riscurilor existente pe rutele anevoioase ale refugiaţilor, care includ traversarea mării, cu riscuri mortale. Iată de ce fac un apel la reţinere faţă de amestecarea noţiunilor de terorism şi refugiaţi', a declarat Ursula von der Leyen, într-o conferinţă de presă.

Anterior, ministrul de interne german Thomas de Maiziere avertizase în legătură cu pericolul stabilirii unei 'legături premature' între atacurile teroriste comise vineri noaptea la Paris şi criza refugiaţilor în Europa.

'Aceşti refugiaţi au fugit din faţa terorii barbare şi au venit în regiunea noastră pentru că vor să scape de organizaţia Statul Islamic, dar şi pentru că au fost reprimaţi într-o manieră incredibilă de Bashar al-Assad', a continuat Ursula von der Leyen.

La zece luni după atacul de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, Franţa este din nou în stare de şoc după un val de atentate teroriste fără precedent. Ţara a fost plasată în stare de urgenţă după seria de atacuri comise vineri noaptea în şase locuri diferite din Paris şi soldate cu 132 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare foarte gravă, potrivit celui mai recent bilanţ.