'Spionajul informatic va continua să se intensifice. Cei care şi-au consolidat poziţia vor fi şi mai dificil de detectat în colectarea de informaţii, în timp ce nou-veniţii vor căuta mijloace de a fura bani şi de a-şi anihila adversarii', se arată în raportul difuzat de McAfee.

Potrivit analiştilor, unele grupuri extremiste şi organizaţii se vor folosi şi mai mult de reţelele informatice pentru a lansa atacuri de tip Denial of Service (DoS) sau pentru a utiliza programe malware ce atacă hard-discul ţintei lor.

În acelaşi timp, hackerii îşi vor perfecţiona metodele care le permit să pătrundă ilegal în reţelele victimelor şi să subtilizeze date fără a fi detectaţi, apoi să le revândă sau să le utilizeze la un moment ulterior, menţionează McAfee.

Autorii raportului atrag de asemenea atenţii că hackerii vor ataca şi obiecte şi instrumente din viaţa cotidiană conectate la internet, fie că sunt din agricultură sau din sectorul sănătăţii.

'Odată cu înmulţirea aparatelor conectate la internet în spitale, riscul ca informaţiile conţinute de aceste obiecte să dispară este din ce în ce mai mare', au subliniat ei. Pentru hackeri, aceste date 'au mai multă valoare decât au datele din cărţile de credit', avertizează autorii raportului.AGERPRES