CNAIR a anunțat toți utilizatorii platformei www.erovinieta.ro cu privire la noile atacuri tip phishing. Potrivit acestora, utilizatorii conturilor atacate primesc înștiințari cu privire la expirarea parolei contului și le solicită o confirmare de păstrare a acesteia.

Într-un mesaj intitulat „Atenție, atacuri de tip phishing pe www.erovinieta.ro!”, reprezentanții CNAIR spun că niciodată compania nu a trimis și nu va trimite e-mailuri prin care solicită utilizatorilor actualizarea datelor contului.

CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România, care au cont creat pe portalul www.erovinieta.ro, că au fost identificate atacuri de tip phishing prin care aceștia sunt informați că urmează să le expire parola aferentă contului și le este solicitată confirmarea păstrării acesteia.
Menționăm că, niciodată, compania nu a trimis și nu va trimite emailuri prin care solicită utilizatorilor actualizarea datelor contului. În cazul în care considerați că ați fost ținta unui astfel de atac, vă recomandăm schimbarea parolei din secțiunea Profil a contului creat” , avertizează reprezentanții CNAIR.

CNAIR, pregătită pentru iarnă

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, afirmă că prioritatea este ca traficul să se desfăşoare în siguranţă pe drumuri şi autostrăzi, astfel că pot exista momente în care anumite sectoare să fie închise, explicând că unele fenomene meteo fac ca intervenţiile să nu îşi atingă scopul. “(…) în cazul în care vom fi nevoiţi să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ţine cont de siguranţa cetăţenilor”, arată el.

“Suntem pregătiţi pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înţeles valoarea prevenţiei şi pregătirii. Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieţii cetăţenilor, pe lângă lângă activitatea de întreţinere şi menţinere a fiabilităţii reţelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viaţa cetăţenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situaţiile riscante şi să alocăm resursele necesare”, a afirmat Pistol.