Social-democrații au postat pe pagina de Facebook o primă reacție în ceea ce privește propunerea liberalilor pentru funcția de ministru al Finanțelor. PSD consideră că propunerea lui Florin Cîțu este o rușine pentru că acesta a jignit pe aproape toți bugetarii, precum medicii, profesorii, pompierii și polițiștii.

„Să ne amintim cine este de fapt senatorul Cîţu, propunerea PNL pentru Ministerul Finanţelor, cel ce a jignit medicii şi profesorii, pompierii şi poliţiştii şi care vrea să dea afară bugetarii şi să elimine programele de sprijin pentru tinerii antreprenori români! PNL dispreţuieşte medicii, profesorii, pompierii, poliţiştii şi funcţionarii publici care muncesc şi îi ameninţă din nou cu tăieri! Ruşine, PNL! Aţi pus o etichetă nedreaptă multor oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru ca societatea să funcţioneze.

Începeţi dumneavoastră, domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de „bugetar praf”. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile”, se arată în postare de pe pagina de Facebook a PSD.