Președintele Klaus Iohannis a reacționat violent la adresa PSD care s-ar fi folosit de necazul a doi deținuți politici pentru “a-și legitima asaltul asupra justiției”.

“Am auzit două povești de viață cutremurătoare și pot să reiterez ce am spus: torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere și să răspundă în fața legii pentru faptele lor. Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi deținuți politici pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare jalnică. Nu îmi imaginez că cineva care a fost batjocorit în perioada comunismului își dorește altceva decât o justiție dreaptă”, a spus Klaus Iohannis după consultările cu trimișii PSD.

„Astăzi am continuat seria de consultări cu partidele politice. Au venit la consultări cei delegați de la PSD. Am avut o discuție pe justiție, mai exact pe modificările legilor justiției, despre abordarea generală. Cred că nu e o surprinză pentru nimeni că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite pe aceste chestiuni. După părerea mea justiția a ajuns în acest punct din cauza PSD. PSD dă un asalt asupra justiției. PSD e vinovat că despre justiție se discută foarte mult în termeni de îngrijorare și preocupare. PSD e vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult, n us-a dezvoltat mai bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a spus clar și răspicat că așteaptă un răspuns rapid din partea Parlamentului cu privire la scrisoarea sa de consultare.

„Am discutat și despre referendum și am reiterat așteptările mele în ce privește acțiunea Parlamentului. Am subliniat că aștept un răspuns cât se poate de rapid și pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea de consultare. În consecință, este nevoie de referendum și vom avea referendum pe 26 mai”, a comentat Klaus Iohannis, după consultările cu PSD de la Cotroceni.