Elena Udrea a comentat, marți seara, la Realitatatea TV, ceea ce se întâmplă în justiție, susținând că situația lui Kovesi care a câștigat la ÎCCJ confirmă că sunt în continuare judecători care reacționează la ordin. Celebra blondă a spus că nu va contesta deciziile judecătorilor în dosarul în care ea este vizată. Aceștia au decis să transmită 3 întrebări CJUE privind respectarea unei decizii CCR când sunt afectate interese financiare europene.

”Nu voi folosi o altă cale de atac în România. Sper ca azilul definitiv va fi acordat. Nu mă așteptam ca în dosarul meu, ÎCCJ să sesizeze CJUE, se diversifică lupta statului paralel. Nu știu cine ar putea acum să mai fie capul acestui sistem. Era evident că până acum a fost domnul Coldea. Mie, de la distanță, mi se pare că sunt mai multe grupări acum care se luptă între ele, pentru că iarăși avem alegeri prezidențiale. Dacă în 2014, Maior îl susținea pe Ponta și Coldea (Florian Coldea, n.r.) pe Iohannis, evident că și acum sunt diverși candidați susținuți de diverși facțiuni din serviciile secrete care folosesc justiția pentru a-și susține candidații și a-i sancționa, elimina pe ceilalți. Uitați-vă cum doamna Kovesi a obținut un succes extraordinar la Înalta Curte, în contestația împotriva măsurii preventive. Este evident că la Înalta Curte sunt în continuare judecători care reacționează la ordin, care depind de sistem. (…) Deocamndată, sistemul se foloseste în continuare de justiție și în continuare de Înalta Curte. (…) Cine o fi din servicii acum? Este mai greu, pentru că în afară de câțiva lideri pe care îi știam ca fiind în vârful sistemului și, deși au trecut în planul doi, activează…”, a spus Udrea.

Fostul ministru a atins și un alt subiect, acela al botezului fiicei sale.

“Am tot sperat că o să fac botezul acasă, cu prietenii, cu familia, dar vom vedea. Trebuie să luăm o decizie, pentru că crește copilul, o să îi fie greu nașei să îl ridice. Dacă nu găsim o biserică ortodoxă, o vom boteza într-una catolică, voi face o cerere de aprobare. Alina Bica a filmat venirea pe lume a Evei. Voi face botezul cât mai curând posibil.”, a spus Elena Udrea la România TV.