Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, aflat în vizită la Oradea, că liderii PSD-ALDE fug de referendum pentru că știu care este opinia românilor cu privire la amnistia și grațierea pentru fapte de corupție.

”Am să vă vorbesc despre referendumul convocat de preşedintele României, Klaus Iohannis. Fug infractorii din fruntea PSD-ALDE de acest referendum ca dracu de tămâie. Le este frică pentru că ştiu că românii nu sunt de acord cu corupţia, că românii consideră corupţia cel mai mare pericol la adresa dezvoltării României, la adresa bunei funcţionări a societăţii româneşti şi la adresa normalităţii şi dreptăţii care trebuie să guverneze o societate democratică”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor trage însă și un semnal de alarmă, susținând că dacă referendumul din 26 mai nu va reuși să îndeplinească cvorumul, „PSD-ALDE o să-și permită să facă orice”.

”De acum înainte, oricine intră în politică va înţelege că poate să fure liniştit, că nu va fi pedepsit pentru că oricând, o majoritate poate să dea amnistie şi graţiere. Putem noi accepta aşa ceva, să acceptăm corupţia să guverneze ţara aceasta şi cei care fură din munca noastră, din taxele şi impozitele noastre să scape nepedepsiţi? Trebuie să dăm mesajul clar: Toleranţă zero faţă de corupţie, în România!”, a mai transmis Orban la Oradea.