Ultima zi de depunere a candidaturilor la alegerile locale este 18 august, conform Hotărârii nr. 576/2020 privind aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020.

De asemenea, în data de 24 august birourile electorale de circumscripție vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor. Campania electorală va începe pe 28 august şi se va încheia pe data de 26 septembrie, la ora 7,00.

Propunere incendiară în cursa pentru Primăria Capitalei

Traian Băsescu i-a făcut o propunere incendiară lui Nicușor Dan. Este vorba despre un tandem de timpul „primar-viceprimar”.

Fostul șef al statului a făcut propunerea, în direct, la Gândul Live. Totodată, acesta a mai precizat că în cazul liderului PMP, Eugen Tomac, a existat o propunere privind trei posturi de ministru pentru partid, la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

„Cred că și-au făcut o socoteală greșită, au mizat pe slăbiciunea mea, pe care eu nu o am, aceea de a înfrunta o realitate dificilă. Au pus PMP într-o oarecare dificultate, refuzând să accepte alianța în ultima clipă, ceea ce ne-a obligat să ne reorientăm și să participe la alegeri.

La ultima discuție dintre dl. Tomac și Ludovic Orban, după refuzul de a participa PMP la alianța PNL-USR, i s-a propus dl. Tomac să primească 2-3 posturi de ministru. Nu știu ce semnal a fost către PMP, dacă a fost cumva vreo idee că îi convingem să se facă miniștrii în loc să candideze la PMB, a fost o socoteală greșită.

Noi aveam o problemă cu alianța, nu s-a putut face, candidăm singuri și asta e, ne ducem steagul cu mărul pe el”, a spus Băsescu.