Dacă nu vă simţiţi foarte bine şi aţi face orice altceva decât să munciţi, trebuie să ştiţi că este un lucru perfect normal pentru astăzi. Motivul: 18 ianuarie este cea mai deprimantă zi a anului 2010, potrivit  unui studiu „asupra fericirii”, realizat de FirstCare în Marea Britanie.

Combinaţia de temperaturi scăzute, facturile de Crăciun care tot sosesc şi timpul lung care mai e până în ziua de salariu, fac din data de 18 ianuarie una extrem de deprimantă şi deloc prielnică la locul de muncă.

Studiul companiei FirstCare, care se ocupă cu ajutarea firmelor să combată absenteismul de la serviciu, a denumit generic această zi „Blue Monday” – „Lunea melancolică”.

„Este cea mai deprimantă zi a anului, iar ratele absenteismului la locul de muncă vor fi foarte ridicate”, a declarat Aaron Ross, preşedinte executiv al FirstCare.

Cu toate acestea, specialiştii de la FirstCare sfătuiesc angajatorii să fie foarte înţelegători cu subalternii lor pentru a nu-i determina să îşi ia o zi liberă. „Absenţele îi costă pe angajatori foarte mult, de aceea credem că ar trebui ca astăzi să fie mai îngăduitori”, a mai declarat Aaron Ross.

Totodată, oficialii companiei britanice spun că rata concediilor medicale va fi mai scăzută în 2010 comparativ cu alţi ani, din cauza recesiunii.

SURSA: dailymail.co.uk