Biroul Electoral Permanent a transmis că cetățenii români cu domiciliul în România, care se află în țară în ziua alegerilor, își vor putea exercita dreptul de vot în baza oricăruia dintre următoarele documente: cartea/buletinul de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; pașaportul (diplomatic, diplomatic electronic, de serviciu sau de serviciu electronic); carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).

Cetățenii români cu domiciliul în România care în ziua votului se află în străinătate își vor putea exercita dreptul de vot la oricare dintre secțiile de votare din țara în care se află, având nevoie de acte de identitate (pașaport, titlul de călătorie, carte de identitate).

Cetățenii români cu domiciliul în străinătate care se află în străinătate sau în România în ziua alegerilor își vor putea exercita dreptul de vot în baza pașaportului simplu sau electronic cu menționarea țării de domiciliu. Toți aceștia vor putea vota la una dintre secțiile din țară sau din străinătate.

La acest tur de scrutin nu vor mai exista secții speciale de vot pentru românii care sunt în țară, dar nu se află în localitatea de domiciliu în ziua scrutinului. Ei pot vota la orice secție de votare, declarând în scris, pe propria răspundere, că nu au mai votat și nu vor mai vota la acest tur de scrutin.

Al doilea tur de scrutin va avea loc pe 16 noimebrie, în cursă urmând să intre primii doi candidați care vor obține cele mai multe procente astăzi.