"În cursul ședintei Consiliului de Supraveghere al Societății Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A., care a avut loc în data de 17 iunie 2014, au fost hotărâte modificări de natură organizatorică", se arată într-un comunicat al companiei.

Conducerea Vienna Insurance Group a decis, de comun acord cu Mariana Diaconescu, ca mandatul acesteia să nu fie prelungit.

Conform unor surse din piaţă, citate de 1asig.ro, conducerea companiei ar urma sa fie preluata de un expat – Cornelius Granig, ex-CEO al subsidiarei Siemens din Ucraina. Anterior, acesta a lucrat in domeniul bancar in aceeasi tara. Miscarea celor de la VIG ar face din Asirom singura companie de asigurari detinuta de grup din Romania ce va fi condusa de un expat din fotoliul de CEO.

Perioada în care Mariana Diaconescu s-a aflat la conducerea companiei a coincis cu o reorganizare a portofoliului şi o consolidare a societăţii, liniile non-auto majorându-se de la 30% (în primul trimestru din 2011), pana la circa 39% (martie 2014).