Potrivit sursei citate, unul dintre membrii GFIA este Federaţia Asociaţiilor Asiguratorilor din Europa – Insurance Europe – în cadrul căreia UNSAR este membru cu drepturi depline.

GFIA va avea un rol activ în dezbaterea unei game largi de probleme care afectează industria de asigurări internaţională, incluzând evoluţiile în problematica riscului sistemic, activitatea IAIS în dezvoltarea ComFrame, cadrul comun de supraveghere a grupurilor internaţionale, comportamentul pe piaţă şi aspecte legate de vânzări, precum şi iniţiative în ceea ce priveşte incluziunea financiară şi de combatere a spălării banilor.

Preşedinte GFIA şi preşedinte al Canadian Life and Health Insurance Association, Frank Swedlove, a declarat că noua federaţie va oferi asociaţiilor membre capacitatea de a reacţiona în timp util la problemele internaţionale care afectează industria asigurărilor şi posibilitatea ca acestea să comunice ‘prin intermediul unei singure voci’.

Recaredo Arias, secretar General al FIDES (Federacion Interamericana de Empresas de Seguros), a fost ales vicepreşedinte al noii federaţii. De asemenea, asociaţiile membre fondatoare au ales un secretar, pe Michaela Koller, director general al Insurance Europe, în condiţiile în care secretariatul Insurance Europe va avea de îndeplinit o activitate importantă, necesară pentru a sprijini iniţiativele GFIA în domenii-cheie de interes pentru industria de asigurări la nivel mondial.

La nivel global, industria asigurărilor a înregistrat în 2011 prime directe în valoare de 4.500 de miliarde dolari, în conformitate cu datele furnizate de Swiss Re. Membrii Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor de Asigurare (GFIA) reprezintă asigurători care totalizează 87% din această sumă.

Asociaţiile asiguratorilor din întreaga lume au cooperat informal de mai mulţi ani, cel mai recent în cadrul ‘Reţelei Internaţionale a Asociaţiilor de Asigurare’. Aceasta este prima dată când a fost înfiinţată o federaţie oficială la nivel mondial a asociaţiilor de asigurări din întreaga lume.