Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a explicat diferentele fundamentale dintre asigurarea medicala privata si Cardul European de Sanatate in situatia efectuarii unei deplasari in strainatate, informeaza un comunicat CSA. 

Precizarile despre asigurarile medicale private au facut referire la zona de actiune mai extinsa, acoperirea mai larga a cheltuielilor medicale, si modul mai usor de obtinere a acestora. 

Cardul European de Sanatate este conditionat in ceea ce priveste zona de acoperire de Spatiul Economic European plus Elvetia, poate fi folosit doar daca posesorul se adreseaza unui furnizor de servicii medicale acoperit de sistemul de securitate sociala din statul gazda, si nu acopera toate cheltuielile aferente unei spitalizari, fiind si mai greu de obtinut decat o asigurare privata.

Cardul European de Sanatate ofera posesorului drepturi similare in sistemul public de sanatate cu cele ale rezidentilor tarilor Spatiul Economic European, plus Elvetia. 

 

CSA a concluzionat ca Cardul European de Sanatate nu poate substitui o asigurare medicala pentru calatorii in strainatate, datorita diferentelor mari dintre ele, si ca multi dintre cetatenii Uniunii Europene, pe langa Cardul European de Sanatate, detin si o asigurare privata de calatorie.

 

Sursa: Capital 15 Decembrie 2006