"Cele mai vândute produse Alico Asigurări în 2011 au fost cele garantate de economisire şi protecţie. Prima medie anuală pentru aceste produse a fost de 1.850 lei, aproximativ 150 lei pe lună. Rezultatele din prezent ne determină să menţinem o prognoză optimistă asupra pieţei de asigurări de viaţă în 2011. În particular, asigurările de sănătate vor creşte semnificativ la nivel de piaţă atunci când va fi implementată reforma sistemului medical", a declarat directorul general al companiei Alico Asigurări România.

Alico Asigurări România a avut în 2010 prime brute subscrise pe clasa de asigurări de accidente şi asigurări de sănătate în valoare de 28,3 milioane lei, deţinând o cotă de piaţă de 73,17% pe aceste tipuri de produse.

"Trebuie să punem la dispoziţia românilor produse care să acopere nevoile de protecţie de bază pe care oricine şi le poate permite. Pentru un euro pe lună, plătim beneficii de protecţie în caz de accident echivalând peste 15 salarii medii nete, adică 6.000 de euro", a spus Theodor Alexandrescu.

Alico Asigurări are în acest moment 500 de agenţi, echipa proprie de vânzări fiind pentru companie pilonul principal al distribuţiei. În curând, Alico va deschide agenţii şi în alte oraşe decât Bucureştiul, respectiv în Târgu Mureş, Sibiu, Satu-Mare.

În 2010, Alico Asigurări avea o cotă de piaţă de 12,31% în România şi ocupa poziţia a treia în clasamentul asigurărilor de viaţă, cu prime brute subscrise (PBS) în valoare de 205 milioane de lei. Rezultatele obţinute de companie în 2010 au arătat o creştere de 21% a valorii primelor brute subscrise din asigurările de accidente şi îmbolnăvire, precum şi din asigurările de sănătate, de la 22,2 milioane lei în 2009, la 28,3 milioane lei în 2010.

American Life Insurance Company (Alico) este o companie MetLife, reprezentată în România prin Alico Asigurări Romania (Alico Asigurari) si Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife a achizitionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurari si Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife. MetLife este unul dintre liderii global în asigurări, planuri de pensie si programe de beneficii pentru angajaţi, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări.