ASF a deschis verificarea respectării prevederilor legale şi statutare referitoare la organizarea şi funcţionarea Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului, precum şi a punerii în aplicare a deciziilor lor, în perioada 16 – 22 februarie 2017.

 În acest demers  SIF Transilvania a fost atenţionaţă cu privire la lista persoanelor cu acces la informaţiile privilegiate şi reprezentarea societăţii prin semnătura unui membru al directoratului, însoţită de cea a conducătorului structurii organizatorice de resort.

"Se instituie în sarcina SIF Transilvania un plan de măsuri de remediere şi sancţionarea cu 10.000 lei unei părţi a membrilor Consiliului de Supraveghere, în persoana lui Szabo Ştefan, Carapiti Dumitru, Lutac Gheorghe şi Mihalcea Petru, sancţionarea cu aceeaşi sumă a lui Mihai Fercală, sancţionarea cu 11.000 lei a lui Iulian Stan, vicepreşedinte executiv/director general adjunct, sancţionarea cu 5.000 lei a şase salariaţi funcţionari şi conducători ai unor structuri funcţionale ale societăţii şi cu 2.000 lei a lui Marius-Adrian Moldovan, fost vicepreşedinte executiv/director general adjunct", se arată în anunţul de pe site-ul BVB.

ASF a sancţionat membrii Consiliului de Supraveghere pentru că nu au acceptat concluziile Deciziei ASF nr. 1995/12.10.2016. Aceştia au acordat un nou mandat de membru al directoratului SIF Transilvania lui Mihai Fercală şi i-au permis acestuia să participe la două şedinţe ale Consiliului de Supraveghere.

"Sancţionarea salariaţilor societăţii a fost motivată pentru pretinsa necolaborare cu echipa de control în sensul că nu au recunoscut primirea unor sarcini de serviciu de la Mihai Fercală în perioada controlată. În aceste condiţii, pentru protejarea intereselor societăţii, persoanele sancţionate cât şi SIF Transilvania vor întreprinde toate demersurile legale necesare contestării acestor acte administrative individuale. Printr-o informare ulterioară, directoratul SIF Transilvania va explicita natura şi motivaţia reală a sancţiunilor respective", informează SIF Transilvania.