Decizia a fost luată în data de 15 octombrie, în baza analizei direcţiei de specialitate şi a hotărârii adoptate în şedinţa din 14 octombrie 2015.

Cele 303 companii sunt listate pe piaţa RASDAQ şi includ mai multe societăţi agricole.

Companiile listate pe piaţa Rasdaq şi din piaţa valorilor mobiliare necotate trebuie să îşi aleagă opţiunea de listare până la 27 octombrie 2015 când încetează de drept activitatea acestor companii, în conformitate cu Legea 151/2014.

Legea 151/2014 prevede ca activitatea pieţei Rasdaq şi a pieţei valorilor mobiliare necotate încetează de drept la 12 luni de la intrarea în vigoare a acestei legi, respectiv în data de 27 octombrie 2015. Astfel, companiile de pe piaţa RASDAQ şi de pe piaţa valorilor mobiliare necotate trebuie să decidă în perioada următoare dacă se vor muta pe piaţa reglementată sau pe ATS sau dacă se vor delista.

Pe piaţa Rasdaq au fost listate peste 900 de companii, cu o capitalizare cumulată de 7,7 miliarde lei (1,7 miliarde euro) la data de 28 ianuarie 2015. Statutul Rasdaq a fost una dintre cele mai problematice situaţii care au afectat opinia investitorilor despre piaţa de capital, deoarece această piaţă nu a fost încadrată, conform directivei privind pieţele instrumentelor financiare (MIFID), nici în categoria pieţelor reglementate, nici în cea a sistemelor alternative de tranzacţionare.

Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gamă variata de servicii participanţilor la pieţele financiare. BVB este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

SURSA: Agerpres