'A fost aprobat planul de redresare financiară, pe termen de un an, a societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare. Acesta cuprinde un pachet de măsuri ce include şi două majorări de capital în valoare totală de 400 milioane de lei: 200 milioane de lei până la data de 31 decembrie 2015 (operaţiune pentru care societatea a depus, în luna octombrie 2015, documentaţia la ORC), respectiv 200 milioane de lei în semestrul II 2016', se arată în comunicat. 

De asemenea, Consiliul ASF a aprobată semnarea, în cadrul reuniunii Consiliului Supraveghetorilor EIOPA ce se va desfăşura la începutul lunii decembrie 2015, a Acordurilor de Coordonare pentru grupurile Sogecap, Groupama, Metlife, Ethniki, ERB Eurolife şi Gothaer. Consiliul a încuviinţat şi finalizarea demersurilor de semnare a Acordului de Coordonare pentru grupul Axa. 

'Au fost aprobate modificarea actelor constitutive în cazul unor societăţi şi brokeri de asigurare, precum şi numirea unor persoane în poziţii de conducere sau poziţii cheie în structura unor societăţi de asigurare. Consiliul ASF a aprobat şi majorarea capitalului social în cazul a 17 brokeri de asigurare. În cadrul şedinţei au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 68 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 120 agenţi de marketing', informează ASF. 
  
Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. 

AGERPRES