Acţiunile MedLife ar putea fi admise la tranzacţionare în 21 decembrie, cu simbolul ”M”, se arată într-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Vor fi listate peste 8,84 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,25 lei/acţiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de ofertă publică secundară iniţială de vânzare de acţiuni deţinute de V4C Eastern Europe Holding V Limited şi International Finance Corporation la Societatea MedLife.

Oferta este împărţită în două tranşe, respectiv un procent de 15% din acţiunile oferite (1.326.072 acţiuni) va fi oferit iniţial oricăror persoane fizice sau juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituţionali, iar restul de peste 7,51 milioane de acţiuni vor fi oferite către instituţii de credit, firme de investiţii, organisme de plasament corectiv, societăţi de asigurare, fonduri de pensii etc.În acest moment, V4C deţine 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation – 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu – 15%, Mihail Marcu – 21%, iar Nicolae Marcu – 15%.

Pe de altă parte, profitul net al Grupului MedLife a scăzut cu 99,5% în primele nouă luni din acest an raportat la perioada similară din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BVB.

În primele nouă luni, Grupul a avut vânzări de peste 361,4 milioane de lei, în creştere cu 26,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Datoriile pe termen lung însumează peste 196,5 milioane lei, în urcare cu 26,1%, în raport cu intervalul ianuarie – septembrie 2015.

Conform documentului, în luna octombrie, Grupul a tras o sumă suplimentară de 1,6 milioane euro din împrumutul sindicalizat pentru a finanţa achiziţia Centrului Medical Panduri. De asemenea, în noiembrie, a rambursat 2,1 milioane euro reprezentând sume datorate şi dobânzile acumulate din împrumuturi şi contracte de leasing financiar. În aceeaşi lună, Grupul a tras 4 milioane euro din împrumutul încheiat la 30 septembrie cu International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale, din care 1,5 milioane euro sunt disponibili în conturile bancare ale grupului.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, declara recent, potrivit Agerpres, că listarea MedLife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, şi alţi antreprenori români. "Cred cu convingere că MedLife va fi o tranzacţie de succes, va stimula antreprenorii români să aibă încredere, curaj, să-şi listeze compania pentru a obţine capital. Sper din suflet ca piaţa să susţină această tranzacţie. Nu vreau să îmi aduc aminte de Adeplast, tranzacţie în care un broker a ieşit în presă în prima zi şi a criticat tranzacţia, brokerul care ar fi trebuit să atragă companii pentru că beneficiază de acest lucru. Ne dăm practic cu stângul în dreptul. Eu sper să înţelegem din ce s-a întâmplat în trecut pentru că dacă MedLife se va lista, sunt ferm convins că în 18 luni vom avea şi alţi antreprenori români care vor ridica capital de pe bursă. Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare", a spus Anghel, citat de Agerpres.

El a mai arătat că antreprenorii întreabă brokerii şi oficialii BVB despre o tranzacţie de succes pentru a şti dacă să se listeze. "E greu după eşuarea unei tranzacţii gen Adeplast să vezi în termen scurt alţi antreprenori. Prima discuţie este: "Arătaţi-mi o tranzacţie de succes de la un antreprenor". Asta este una dintre primele întrebări pe care antreprenorii ni le pun nouă şi mai ales brokerilor, care sunt principalii vectori care ar putea să aducă companii la bursă", a mai arătat preşedintele BVB.

La nivel de grup, MedLife a avut afaceri de 58,72 milioane de euro în primul semestru din 2016, în creştere cu 32,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, atunci când a raportat o cifră de afaceri de 44,25 milioane euro.

”Estimăm că vom încheia 2016 cu o cifră de afaceri cumulată în valoare de 120 milioane euro, creştere organică, existând premize să urcăm până la 130-150 milioane euro, aceaste din urmă cifre fiind condiţionate de procesul de finalizare al tranzacţiilor aflate în curs”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte CA MedLife.  

Te-ar putea interesa și: