Un oficial brazilian care s-a întâlnit în weekend cu președintele american Donald Trump a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Astfel, Fabio Wajngarten, secretarul cu comunicarea al președintelui brazilian Jair Bolsonaro, l-a însoțit pe acesta în vizita pe care a făcut-o în SUA, mai exact în Florida, pentru a se întâlni cu Donald Trump.

Poză pe Instagram

Secretarul de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, a declarat joi că atât președintele Trump, cât și vice-președintele Mike Pence nu au avut ”aproape nicio interacțiune” cu Wajngarten și prin urmare nu este nevoie să fie testați pentru coronavirus.

Dar oficialul brazilian a postat, în timpul vizitei, o poză pe contul său de Instagram, în care apare alături de Trump, Pence și Alvaro Garnero, un prezentator tv din Brazilia.

De asemenea, un film al vizitei delegației braziliene în SUA în prezintă pe Wajngarten chiar în spatele celor doi președinți, Trump și Bolsonaro, informează theguardian.com.

Într-un comunicat al guvernului brazilian se precizează că ”serviciul medical al Președinției a adoptat și adoptă în continuare toate măsurile preventive necesare pentru a apăra sănătatea Președintelui și a întregului comitet prezidențial care l-a însoțit în vizita în Statele Unite, ca și a personalului din echipa prezidențială”.

Trump nu este îngrijorat

”Guvernul SUA a fost informat, astfel încât să poată adopta măsurile preventive necesare”, mai precizează comunicatul guvernului brazilian.

Președintele Donald Trump a declarat că nu este deloc îngrijorat. Vorbind despre cina în prezența delegației braziliene, președintele american a spus că ”Nu am făcut nimic neobișnuit”.

Însă Rick Scott, senator de Florida și aliat al lui Trump, care a fost prezent la întâlnirea cu brazilienii, a declarat că deja s-a plasat în auto-carantină, în urma unui ”potențial contact cu Wajngarten”, deși medicul Senatului SUA i-a spus că riscul de infectare este mic.

Conform însemnărilor oficiale, Wajngarten  s-a mai întâlnit și cu liderii Southcom, comandamentul militar al forțelor armate de sud  ale SUA.