Cei din Partidul Național Liberal (PNL) au făcut o mișcare de imagine semnificativă într-o zi extrem de importantă pentru România, dar și pentru formațiune.

Aroganța supremă pentru Ungaria

În ziua în care PNL a împlinit 145 de ani de la înființare, mai mulți lideri liberali alături de miniștrii și parlamentarii partidului, și-au schimbat imaginea de la profilul Facebook. Cu toții au afișat harta României Mari.

Harta României Mari, care include Bucovina de Nord, Basarabia și Cadrilaterul, apare inclusiv pe pagina oficială de facebook a PNL.

Fără a posta vreun mesaj pe tema reîntregirii României, gestul liberalilor de a posta harta României Mari vine într-un moment sensibil, de deteriorare a relațiilor diplomatice cu oficialii din Basarabia, dar și de tensiuni cu Ungaria.

Zilele trecute, premierul Moldovei, Ioan Chicu, a avut o ieșire fără precedent la adresa României, pe care a acuzat-o că e cea mai coruptă țară din Europa. Atacul lui Chicu a fost o replică la criticile europarlamentarului român Siegfried Mureșan, care acuzase regimul pro-rus de la Chișinău că nu implementează reformele pe care și le-a asumat pentru a primi banii pe care i-a cerut Uniunii Europene și României.

Mai mult, și premierul maghiar, Viktor Orban, posta recent o poză în care se afla alături de harta Ungariei Mari, stârnind o reacție vehementă din partea statului român.