Aproximativ 15.000 de utilizatori au intrat pe contul YouTube al MapN, unde pot urmări videoclipuri  cu demonstraţii militare, antrenamente şi reportaje din misiunile din Afganistan şi Irak.

„Pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor reprezentanţilor mass-media şi publicului larg, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Apărării Naţionale a creat un cont pe portalul YouTube, unde postează videoclipuri despre activităţile Armatei României”, scrie în comunicatul oficial de pe pagina Ministerului Apărării Naţionale.

Din punct de vedere grafic, pagina de YouTube a MapN este foarte uşor de asociat cu site-ul şi cu portalul Armata TV, un alt site construit pentru promovarea şi vizibilitatea armetei pe web. Sunt aceleaşi culori, stil, fonturi şi design, iar video-urile amintesc de cele din reportajele emisiunii Pro Patria, realizată de Benone Neagoe.

Puteţi urmări aici fragmente de la parada militară organizată în Bucureşti pe 1 Decembrie, exerciţii cu diferite tehnici militare, imagini de la instrucţii, din scolile de armată, din misiuni şi reportaje despr e misiunile Armatei Române Agfanistan şi demonstraţii Romanian Air Force.

Până în prezent au fost postate 100 de videoclipuri care au avut aproximativ 15.000 de vizualizări, iar la canalul MApN Romania au subînscris 32 de utilizatori. 40 de videoclipuri au fost preluate de utilizatori din întreaga lume şi repostate pe You Tube sau pe alte site-uri sociale.

Videoclipurile pot fi accesate la adresa http://www.youtube.com/user/MApNRomania sau accesând butonul „Armata României pe YouTube” de pe site-ul Ministerului Apărării Naţionale www.mapn.ro sau de pe portalul Armata TV.