Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării, Jens Flosdorff, a declarat vineri că Bundeswehr urmează să plătească 22 de milioane de euro să răscumpere 100 de tancuri de luptă de tip Leopard-2 de la industria apărării.

Planul de echipare a armatei germane cu tancuri suplimentare intervine după ce Germania a decis, în urmă cu patru ani, să reducă numărul acestora de la 350 la 225.

Ministerul a stabilit plafonul superior la 328 de tancuri, a declarat Flosdorff într-o conferinţă de presă, confirmând informaţii publicate de revista Spiegel.

 

Anunţul apare în contextul în care NATO încearcă să îmbunătăţească timpul de reacţie al forţei sale rapide, în urma anexării Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, anul trecut, şi pe fondul crizei din estul Ucrainei.

Potrivit Reuters, Berlinul caută "să se asigure că trupele germane sunt pregătite de acţiune ca răspuns la îngrijorări provocate de atitudinea belicoasă a Rusiei".

Modernizarea flotei de tancuri de tip Leopold-2 urmează să înceapă în 2017, informează mediafax.ro

Oficiali NATO au decis în februarie să creeze o forţă de reacţie rapidă, pentru a face unor provocări reprezentate de criza ucraineană şi extremiştii islamişti. Minisştrii Apărării din statele membre NATO au decis, de asemenea, să dubleze mărimea forţei Alianţei.