Inceputa in urma cu trei ani, colaborarea dintre revista Capital si The Open University – Codecs s-a concretizat in sase burse la cursul de management competitiv, oferite ca premiu cititorilor revistei Capital.
In urma cu trei ani, bursa Capital lua drumul Orastiei, castigatorul premiului fiind la acea vreme somer. „Bursa oferita de Capital e un lucru fantastic, nu ma asteptam, sper sa ma ajute sa-mi gasesc un job bun”, avea sa ne spuna el. A urmat Anca Chiriloiu din Bucuresti, Catalin Solomon din Brasov, Tudor Nicolescu din Timisoara, Marin Chintoan din Constanta, iar in aceasta primavara bursa, Capital s-a mutat in Fagaras, castigatorul ei fiind un inginer electronist – Marius Dan Belei.
Aruncand o privire asupra editiilor precedente ale concursului, putem spune ca, pentru fiecare dintre cei cinci castigatori, bursa Capital a reprezentat o rampa de lansare in dezvoltarea carierei lor profesionale. Despre Marius Dan Belei am aflat ca are 39 de ani, este inginer electronist si lucreaza la Uzina de Produse Speciale din Fagaras.
Este o fire joviala si optimista, ca mai toti ardelenii. A absolvit Facultatea de Electrotehnica din Timisoara in 1986. Este casatorit, iar pasiunile lui sunt calculatoarele, drumetiile montane si muzica. Marius ne-a marturisit ca citeste revista Capital de la primele numere, este abonat de trei ani, fidelitatea fiindu-i rasplatita, spunem noi, prin castigarea acestei burse.
„Am simtit o imensa bucurie la aflarea vestii ca am fost desemnat castigator al acestei burse. Tin sa multumesc pe aceasta cale revistei Capital. Doream de mai mult timp sa urmez un asfel de curs, dar nu am reusit acest lucru din motive financiare”, au fost cuvintele sale la acordarea premiului, eveniment ce a avut loc in cadrul Scolii rezidentiale Codecs de la Poiana Brasov.
Evenimentul desfasurat intr-un cadru festiv i-a oferit bursierului Capital ocazia sa intre in atmosfera deosebita a cursurilor pe care le va urma si, totodata, sa-si cunoasca viitorii profesori.
Noi ii uram succes in drumul spre MBA si in cariera profesionala.