Aceste investiţii au avut ca efect şi scăderea consumurilor specifice, pe tot lanţul de producţie. Altfel, compania a lansat recent proiectul ENERGIZE, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea costurilor cu acest tip de resurse. „Ne concentrăm pe obţinerea unui tratament corect în ceea ce priveşte suprataxarea resurselor energetice”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.
Proiectul ENERGIZE are ca scop reducerea consumului specific de energie cu 15%, în următorii cinci ani.  Primul pas al acestui proiect, deja finalizat în proporţie de 90%, este analizarea nivelului actual al consumurilor de electricitate, combustibili, abur, apă, azot, argon şi alte resurse valoroase. A doua etapă are ca scop identificarea soluţiilor de creştere a eficienţei utilizării energiei.
Proiectul ENERGIZE vizează, de asemenea, şi creşterea conştientizării angajaţilor cu privire la utilizarea eficientă a resurselor energetice. ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, prezentă în peste 60 de ţări.