Cel mai mare producător de oţel din lume, ArcelorMittal, a raportat o pierdere de 792 milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului, ca urmare a scăderii vânzărilor cu aproape 60%.

Acesta este cel de-al treilea trimestru consecutiv de pierderi pentru grupul siderurgic, de la începutul crizei. În al doilea trimestru al anului trecut, ArcelorMittal înregistrase un profit net de 5,84 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, oficialii companiei se aşteaptă ca al doilea semestru al anului să fie unul de redresare. „Cred ca primele şase luni din 2009 au reprezentat punctul minim al cererii”, a declarat Aditya Mittal, CFO-ul Arcelor.

De asemenea, directorul executiv al companiei au subliniat că în ultimele săptămâni a observat o creştere uşoară a cererii şi vizează reluarea producţiei la o parte dintre uzine.

ArcelorMittal şi-a redus producţia cu peste 45% de la începutul crizei economice, pe fondul scăderii cererii de oţel, mai ales în sectorul auto.

Arcelor Mittal, cel mai mare producător de oţel din lume, este prezent pe piaţa românească, unde deţine combinatele siderurgice ArcelorMittal Galaţi, ArcelorMittal Tubular Products Iaşi, ArcelorMittal Tubular Products Roman şi ArcelorMittal Hunedoara, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a firmei de construcţii ArcelorMittal Construction.

SURSA: Market Watch