ArcelorMittal Construction Romania mizeaza anul viitor pe o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la 40 milioane de euro.

“Datorita punerii in functiune a mai multor linii de productie, vom creste ponderea pe segmentele pe care activam chiar daca piata va scadea. Pentru 2009 am bugetat cresterea cifrei de afaceri spre 40 mil euro, adica o crestere de aproximativ 30 de procente fata de anul acesta” considera Marian Pirvu, director general AMCRomania.

ArcelorMittal Construction Romania si-a majorat capacitatea de productie in cursul lui 2008, pana la 2000 de tone de tabla prelucrata lunar. Investitiile AMCRomania au demarat din 2007 si au insumat 15 milioane de euro, bani cu care au fost construite 2 facilitati de productie la Bucuresti si Iasi.

Datorita noilor capacitati de productie, 70 de procente din cifra de afaceri din 2008 a AMCRomania a fost generata prin productie interna. Restul de 30 de procente din cifra de afaceri a fost obtinut din importuri de la subsidiarele Grupului ArcelorMittal Construction din Europa.

AMCR este prezent pe piata din Romania prin trei divizii: Armat, Arclad si Arval. Armat este dezvoltat in urma unei expertize in domeniul acoperisurilor, planseelor si structurilor metalice pentru case. Arclad cuprinde o serie de activitati al caror scop este de a servi nevoile curente ale firmelor de constructii, oferind produse din tabla cutata, panouri si accesorii. Arval este specializat pe solutii tehnice si arhitecturale complete pentru fatade, acoperisuri si plansee precum si hale industriale usoare.

Cel mai dinamic sector de business pentru AMCRomania in 2008 a fost divizia Arcald cu 50 de procente din cifra de afaceri, urmat de Arval cu 33 de procente si Armat cu 17 procente. de euro. AMCR este prezent pe piata din Romania prin trei divizii: Armat, Arclad si Arval.

Arcelor Mittal Construction Romania a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro.

Sursa: Arcelor Mittal Construction Romania