Având în vedere poziţia pe care o ocupă, Raed Arafat este una dintre persoanele publice cele mai expuse la infectarea cu COVID-19. Şeful DSU se întâlneşte deseori cu medici, asistente sau colegi şi recunoaşte că a avut momente în care cel mai mic simptom, un strănut sau o tuse, l-au făcut imediat să se gândească la noul coronavirus.

„Sunt momente în care te gândești, fără nicio discuție, la acest lucru, dar când te gândești la acest lucru, automat vezi dacă e real, te testezi, te verifici, verifici temperatura, verifici toate simptomele, verifici dacă într-adevăr este un risc sau nu. E normal că ne temem”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Digi24.

Câte teste şi-a făcut Raed Arafat până acum pentru a vedea dacă s-a infectat?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a recunoscut că, de la debutul pandemiei în România, a făcut mai multe teste rapide, patru sau cinci, însă niciun test Real Time-PCR, pentru că nu a fost cazul.

„Chiar dacă rezultatul acestor teste rapide este sub semnul întrebării, pentru că poate fi fals negativ sau fals pozitiv, am făcut. Dar n-am avut simptome sau probleme sau febră sau ceva care să mă pună să fac un test PCR”, a mai precizat Arafat, potrivit digi24.ro.

Raed Arafat mai spune că, înainte de apariţia coronavirusului, dacă șoferul lui era răcit, de cele mai multe ori lua și el răceala, pentru că petreceau ceva timp împreună, împărțeau același spațiu al mașinii, iar în perioada aceea nu se purtau măști.

Şeful DSU a oferit acest exemplu şi a insistat că este cu atât mai important acum, în contextul COVID-19, ca la cele mai mici bănuieli, în cazul prezenței unor simptome, să nu mergem la serviciu și să nu trimitem copiii la școală, să ne izolăm și să ne monitorizăm starea de sănătate.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea