Preşedintele Asociaţiei de Promovare a Turismului Prahova, Adrian Voican, a declarat că, potrivit estimărilor, gradul de ocupare a locurilor de cazare pe Valea Prahovei va fi de 90% pentru mini vacanţa de 1 Decembrie, ceea ce înseamnă că aproximativ 10.000 de turişti îşi vor petrece această perioadă în Sinaia, Buşteni şi Azuga.

Hotelierii au pregătit şi pachete turistice, tarifele începând de la 250 lei de persoană (trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus la hotel de trei stele) şi mergând până la 500 de lei (trei nopţi de cazare cu demipensiune la hotel de cinci stele).

Astfel, un hotel de trei stele din Sinaia oferă trei nopţi de cazare cu mic dejun inclus la preţul de 320 lei/persoană/sejur în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, în timp ce turiştii care doresc să petreacă această mini vacanţă în Azuga pot plăti 299 lei/persoană/pachet în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, la un hotel de trei stele aflat la baza pârtiei Sorica, tariful incluzând trei nopţi de cazare cu demipensiune, plimbare cu telegondola şi acces la saună.

Şi hotelierii de la Breaza au pregătit pachete speciale pentru 1 Decembrie. Un hotel de trei stele oferă un pachet premium la 420 lei/pachet pentru două persoane. Tariful include două nopţi de cazare în cameră dublă, mic dejun, prânz tradiţional de 1 decembrie şi acces la centru spa.
Sursa: Agerpres