Conform unui comunicat al RAR, 33,67% dintre autoturismele controlate erau neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere iar, dintre acestea, 2,76% prezentau pericol iminent de accidente.

Din punct de vedere al emisiilor poluante 8,79% dintre vehicule aveau probleme, în timp ce doar 1,51 procente au fost găsite neconforme din punct de vedere al identificării.

În privinţa efectuării ITP, 1,76% prezentau documentul expirat.

Starea precară a anvelopelor, depăşirea normelor acceptate de emisii poluante şi defecţiuni la dispozitivele de iluminare sunt doar câteva dintre neregulile constatate, menţionează reprezentanţii RAR.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, în funcţie de neregulile constatate de inspectorii RAR, Poliţia Rutieră a reţinut 117 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere şi a aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale.

'Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a avea defecţiuni. Parcul auto naţional are în momentul de faţă aproximativ 5.700.000. de vehicule dintre care 4.485.000 sunt autoturisme', se menţionează în comunicat.

SURSA: Agerpres