MOL Norge AS, subsidiară a Grupului MOL, și partenerii săi au descoperit rezerve noi de petrol și gaze într-un perimetru offshore situat la aproximativ 200 km vest de Stavanger, în sectorul norvegian al Mării Nordului.

Sonda de explorare din zona de licență 820S are o adâncimea de forare maximă de 2.652 metri sub nivelul mării, iar rezervele de petrol și gaze au fost descoperite în mai mule formațiuni și au fost testate cu succes la o capacitate de extracție de 3.463 de barili echivalent petrol pe zi. Resursele potențiale descoperite în formațiunea principală sunt cuprinse între 12 și 71 de milioane de barili echivalent petrol și gaze.

Potențialul de comercializarea a resurselor nou-descoperite va fi determinat ulterior, în urma lucrărilor tehnice suplimentare

MOL Norge AS deține o participație de 40% și este operatorul licenței 820S în numele partenerilor Lundin Norway AS (40%), Wintershall Dea Norge AS (10%) și Pandion Energy AS (10%).

Grupul MOL a intrat în Norvegia în 2015, prin achiziția integrală a companiei Ithaca Petroleum Norge. Lucrările de foraj au început în 2018, în condițiile în care operatorul a derulat operațiunile pregătitoare într-un timp record, fără niciun fel de întârzieri, într-un mediu puternic reglementat.

Operațiunile de explorare din Norvegia au ca scop susținerea înlocuirii organice a rezervelor existente ale Grupului.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor.

În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de benzinării în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 227 in România.