Au fost aplicate 828 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 818 la O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv patru pentru defecţiuni la sistemul de frânare, 116 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, şapte pentru emitere de noxe peste limita legală, 18 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi două pentru lipsa anvelopelor de iarnă, precum şi zece pentru abateri prevăzute de alte acte normative, dintre care patru pentru lipsa asigurării obligatorii.

Tot în urma acestor controale, au fost reţinute 37 de permise de conducere, au fost retrase 53 de certificate de înmatriculare, dintre care 17 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi 36 pentru defecţiuni tehnice.

Ca urmare a verificărilor asupra autovehiculelor cu o capacitate mai mică de 8 + 1 persoane, poliţiştii au constatat 67 de infracţiuni, dintre care 52 la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 3.334 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3.290 pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre sancţiunile aplicate, trei au fost pentru defecţiuni la sistemul de frânare, 3 pentru defecţiuni la direcţie, 244 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, zece pentru emitere de noxe peste limita legală, 62 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice şi opt pentru lipsa anvelopelor de iarnă, precum şi patru pentru abateri prevăzute de alte acte normative, dintre care 23 pentru lipsa asigurării obligatorii. De asemenea, poliţiştii au reţinut 274 de permise de conducere, au retras 148 de certificate de înmatriculare, au imobilizat 9 autovehicule şi a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 2 autovehicule.

Verificările autovehiculelor folosite pentru activităţi de taximetrie au condus la aplicarea a 318 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 253 au fost aplicate la O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 37 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, una pentru emitere de noxe peste limita legală şi 8 pentru neefectuarea inspecţiei tehnice periodice, 59 la Legea 38/2003, privind activitatea de taximetrie şi şase la alte acte normative.

Tot în urma verificărilor efectuate asupra conducătorilor de taximetre, au fost reţinute patru permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare auto.