'Ne preocupă reabilitarea sistemului de irigaţii, iar soluţia imediată este că 370 de milioane de euro vor începe să fie investiţi din acest an din fonduri europene în infrastructura secundară. De când guvernăm, am investit 140 de milioane de euro în această infrastructură. Vorbim de acoperirea din fonduri europene a sută la sută din nevoia pe care o au fermierii', a spus Daniel Constantin.

În ceea ce priveşte colectarea apei de precipitaţii în anumite bazine, iar ulterior utilizarea ei pentru irigaţii, opinie exprimată de preşedintele Băsescu, şeful MADR a apreciat că poate fi o soluţie pe termen mediu şi lung, însă necesită 'foarte multă cercetare, foarte multă analiză şi importante resurse financiare'.

'Pe termen lung, ne putem gândi şi la o astfel de soluţie a bazinelor de colectare folosite în agricultură, însă aceasta înseamnă foarte multă cercetare, foarte multă analiză şi importante resurse financiare pe care trebuie să le folosim', a explicat şeful MADR.

Întrebat despre subiectul discuţiilor avute cu Traian Băsescu la conferinţa agricultorilor, Daniel Constantin a răspuns că au fost discuţii tehnice despre agricultură, despre transferul sumelor între piloni, despre neonicotinoide,'chestiuni tehnice care sunt gestionate foarte bine'.

LAPAR a organizat, joi, la Bucureşti, Conferinţa Naţională a Agricultorilor, unde au fost prezenţi peste 750 de participanţi din toate zonele ţării – membri reprezentativi ai LAPAR, dar şi preşedintele Traian Băsescu şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

SURSA: Agerpres