Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii au acţionat de Crăciun şi în zilele premergătoare Sărbătorii Naşterii Domnului, pentru siguranţa comunităţii, scrie Agerpres.

În doar 3 zile, au fost constatate mii de infracţiuni, au fost aplicate peste 10.000 de amenzi şi aproape 1.000 de şoferi au rămas temporar fără permis de conducere, înregistrându-se o scădere a numărului de accidente rutiere ca urmare a prezenţei active a poliţiştilor în teren.

În perioada 23 – 25 decembrie, aproape 8.000 de poliţişti au acţionat zilnic, la nivel naţional, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Structurile de poliţie au intervenit la mii de evenimente, dintre care cele mai multe au fost sesizate prin serviciul de urgenţă 112. În urma activităţilor, au fost constatate peste 2.000 de infracţiuni, dintre care aproape o pătrime în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care câteva mii au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente rutiere produse în această perioadă, faţă de cele produse în aceeaşi perioadă a anului trecut. Au fost aplicate mii de sancţiuni contravenţionale la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care cele mai multe pentru consum de alcool, viteză şi pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.