Emisiunea de două miliarde de euro va fi împărţită în mod egal în bonduri cu maturitatea la opt ani şi 12 ani, potrivit unor surse din interiorul companiei. Apple va oferi un randament de 85 de puncte de bază peste indicatorul de referinţă, pentru bondurile cu maturitatea la 12 ani. Comparativ, în luna noiembrie a anului trecut, când compania americană a lansat prima sa emisiune de eurobonduri, randamentul oferit a fost de 45 de puncte de bază peste indicatorul de referinţă pentru bondurile care ajung la maturitate în 2026. În cazul obligaţiunilor cu maturitatea la opt ani, Apple va oferi un randament de 60 de puncte de bază peste indicatorul de referinţă, faţă de 30 de puncte de bază peste midswap la emisiunea de anul trecut. 

'Este uşor mai scump decât vânzarea de eurobonduri de anul trecut dar cu toate acestea Apple va plăti mai puţin de 2% pentru titlurile pe 12 ani', a declarat Geraud Charpin, manager de portofoliu la BlueBay Asset Management în Londra. 

Apple a vândut obligaţiuni în întreaga lume pentru a-şi diversifica finanţarea având în vedere că până în luna martie 2017 vrea să returneze acţionarilor săi o sumă de aproximativ 200 de miliarde de dolari şi de asemenea vrea să-şi extindă reţeaua globală de distribuţie. Miercuri, Apple a dezvăluit noi versiuni ale produselor sale, respectiv doua noi iPhone-uri, o tableta iPad Pro cu ecran de 12,9 inchi şi un Apple TV compatibil cu sistemul Siri.