Rene Ritchie este unul dintre jurnaliştii care au nimerit de cele mai multe ori planurile americanilor de la Apple. El este cel care a scris primul despre iPad Mini şi despre designul său, cu mult înainte ca Apple să lanseze produsul. Acesta scrie acum că Apple va lansa o nouă tabletă în luna aprilie. Tot în aprilie, americanii vor prezenta şi  o nouă generaţie a tabletei iPad Mini.

În ceea ce priveşte următorul smartphone, Ritchie scrie că acesta va fi lansat în luna august, iar designul nu va fi modificat radical faţă de generaţia actuală.

Compania Apple a consemnat cel mai puternic recul din istorie, de peste 265 miliarde dolari în mai puțin de 6 luni. Practic, de la vârful din 19 septembrie, de 705 dolari/acțiune, Apple a pierdut până ieri 40% din valoare, până la 420 dolari, minimul ultimelor 13 luni. La acest nivel, capitalizarea companiei a ajuns la 394,5 miliarde dolari, cea mai mică din 13 ianuarie 2012 încoace.

Odată picată sub pragul de 400 miliarde dolari, Apple a pierdut, după un an și jumătate, titlul de cea mai valoroasă companie din lume. Coroana este deținută acum din nou de gigantul din domeniul petrolier Exxon Mobil, care ieri a închis cu o valoare de piață de 400,5 miliarde dolari.

Samsung, principalul rival al Apple, va lansa noul smartphone din gama Galaxy pe 14 martie, la New York.

Sursa: businessinsider.com