Noul smartphone va avea un procesor mai puternic dar va arăta aproape la fel cu iPhone 4, a declarat una din surse care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Alte două surse au declarat că pe lista furnizorilor de componente pentru actualul model de iPhone se numără producătorul de camere Largan Precision Co Ltd, producătorul de paneluri touchscreen Wintek Corp şi producătorul de carcase Foxconn Technology Co Ltd. Aceste companii ar urma să înceapă producţia fie în luna iulie fie în luna august a acestui an, după care componentele vor fi livrate către Hon Hai Precision Industry Co Ltd, divizie a Foxconn Technology Group, pentru asamblare.

Telefonul mobil iPhone este unul din produsele de succes marca Apple, peste 16 milioane exemplare fiind vândute în ultimul trimestru al anului trecut, fiind responsabile pentru o treime din vânzările companiei. Actualul model, iPhone 4, a fost lansat de directorul general al Apple, Steve Jobs, în luna iunie a anului trecut şi a apărut pe piaţă în aceiaşi lună.

Separat, Apple urmează să dea miercuri publicităţii rezultatele pe primul trimestru, majoritatea analiştilor mizând pe cifre impresionante chiar dacă există temerea că deficienţele în aprovizionarea cu componente produse în Japonia vor afecta vânzările de iPhone şi iPad.
SURSA: Agerpres