Tableta de internet pe care Apple o va lansa în această seară este prima care nu va fi prezentată de Steve Jobs. Anul trecut, când a fost dezvăluit iPad 2, Jobs şi-a făcut apariţia pe scenă, deşi nimeni nu se aştepta. Anul acesta, tableta va fi prezentată de Tim Cook, Scott Forstall şi alţi oficiali ai companiei. Noul produs este un mister total, în afară de zvonuri, pe internet nu există nimic concret despre noul gadget.

Despre noul iPad se zvoneşte că va avea un ecran Retina Display, procesor quad-core şi conectivitate 4G LTE.
Lansarea noului model de iPad vine într-un moment de cotitură pentru Apple. Săptămâna trecută, capitalizarea de piaţă a Apple a trecut pragul de 500 de miliarde de dolari. Doar alte şase companii americane au atins la un moment dat o capitalizare de piaţă similară.

Apple a vândut în primul trimestru al anului financiar 2012 (1 octombrie 2011 – 31 decembrie 2011) 15,43 milioane de tablete iPad. Spre deosebire de anul trecut, Apple are acum o concurenţă mai mare reprezentată de companii precum Amazon, Asus şi Samsung. Apple are o cotă de piaţă de 58% pe segmentul tabletelor de internet.