Apple își va crește astfel să dobândească o prezenţa importantă pe piaţa din India, una din pieţele cu cel mai important ritm de creştere. 

Wistron, o companie taiwaneză care lucrează pentru Apple pe bază de contract, va începe să producă telefoane iPhone 6 şi 6S la o uzină din Bangalore, în următoarele patru – şase săptămâni, a declarat un oficial din statul indian Karnataka, unde se află centrul industriei IT din India. Oficialul a adăugat că peste aproximativ trei luni aici va începe şi producţia modelului SE, cel mai ieftin telefon iPhone. 

"Aproape toate pregătirile au fost făcute pentru lansarea primei faze a proiectului Apple la Bangalore prin intermediul Wistron", a declarat oficialul pentru The Wall Street Journal. 

Pe fondul încetinirii vânzărilor de telefoane iPhone în China, Apple încearcă să cucerească India, o piaţă cu 300 de milioane de utilizatori de smartphone-uri. O problemă pentru grupul informatic este faptul că telefoanele iPhone sunt prea scumpe pentru majoritatea clienţilor din India. Potrivit estimărilor analiştilor, compania ar putea reduce, cu cel puţin 100 de dolari, preţul telefonelor iPhone în India printr-o uzină locală care să îi permite să evite plata taxelor de import. 

În 2016, Apple a livrat 2,5 milioane de telefoane iPhone în India. Chiar dacă la nivel global a înregistrat anul trecut venituri şi vânzări record, în India grupul american se numără abia pe locul zece în topul producătorilor, potrivit Counterpoint Research. Compania a controlat mai puţin de 2% din livrările de smartphone-uri în India, în condiţiile în care analiştii estimează că până în 2020 pe această piaţă ar urma să fie vândute 750 milioane smartphone-uri. 

AGERPRES