Compania Apple nu a ținut niciun eveniment grandios, anunțul venind doar printr-un comunicat de presă. În ciuda numelui, noul iPhone SE este mai mult o actualizare a modelului iPhone 8 decât a versiunii SE originală. Poate fi considerat un iPhone 8 ce vine acum incorporat cu ultimul chip, o cameră mai bună și mai multe culori din care poți alege, scrie gsmarena.com.

Ce specificații are noul iPhone SE și cu ce vine nou

Noul iPhone SE are ecranul „Retina HD” de 4,7 inchi de la iPhone 8, cu True Tone și suport pentru redarea Dolby Vision și HDR10. Marginile display-ului sunt destul de pronunțate, iar dedesubt, există un senzor de amprentă Touch ID capacitiv acoperit cu cristale de safir, ca la iPhone 8. Este „alimentat” de chipul A13 Bionic, la fel ca iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max.

Noua cameră beneficiază și ea de pe urma noului chipset folosit. Este vorba despre o singură cameră de 12MP f/1.8 pe spate, care beneficiază de HDR îmbunătățit datorită puterii brute din interiorul noului chipset.

Pentru fotografii portret, în locul unei camere secundare, Apple merge pe ceva denumit „senzor de adâncime monocular”, pentru a detecta adâncimea și fețele persoanelor. Râmâne de văzut cum se va compara cu primele trei generații de Google Pixel, din punct de vedere al calității fotografiilor în modul portret.

Camera are stabilizare video și poate înregistra până la 4K la 60 fps, cu audio în mod stereo. Cameră selfie este în continuare de 7 MP, și are și unele efecte în modul portret.

IPhone SE (2020) vine și cu încărcare rapidă wireless, Wi-Fi 6, LTE-A și față de vechiul SE ce avea un display de doar 4 inch, modelul din acest an vine cu un unul mai mare, de 4.7 inch.

IPhone SE 2020 vine în trei culori, negru, alb și roșu, poate fi precomandat în SUA din această vineri, 17 aprilie. În SUA, puteți obține unul pentru 399 USD pentru modelul cu 64 GB stocare, 449 USD pentru modelul de 128 GB, în timp ce modelul de 256 GB este 549 USD.